Magyarország

Szakma Sztár Fesztivál 2018

2018.05.02.

Tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt, illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt, melyeknek döntője a Szakma Sztár Fesztivál volt.

A budapesti Expo területén 2018. április 23-25. között rendezett verseny célkitűzése a gyakorlatigényes, illetve a magasan kvalifikált szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, és a szakmatanulás népszerűsítése.

Idén 43 szakmában 233 szakmunkás tanuló mérte össze tudását a versenyen. A Baumit a kőműves-hidegburkoló kategória támogatója volt.

A versenyzők feladata egy falazat építése, belső felének vakolása, illetve burkolása, külső oldalának hőszigetelése volt.

A zsűri a szakmai ismeretek elsajátítását és alkalmazását, a méretpontosságot, a korszerű anyagok előírásszerű beépítését és az elkészült mű esztétikus megjelenését értékelte.

A feladathoz szükséges alapanyagok között szerepelt a Baumit MauerMörtel 30 falazóhabarcs, az UniPutz vakolat és a Baumit open és Star hőszigetelő rendszer.

A nyolc induló tanuló közül az első három helyezett, illetve felkészítő tanáraik a Baumittól pénzjutalmat kaptak, és minden induló ajándékcsomaggal térhetett haza.

A helyezettek:

1. Koczkár Etele (iskola: Váci SZC Király Endre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája), felkészítő tanár: Szabó Csaba.

2. Simon Martin (iskola: Pécsi SZC Pollack Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma), felkészítő tanár: Mensch József.

3. Szűcs Gábor Péter (iskola: Székesfehérvári SZC Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája), felkészítő tanár: Jani László.

A verseny további résztvevői voltak:
Kiss Bálint, Pődör Csaba, Vidoven Balázs, Böröcz Ádám és Szabó Máté Ádám.

Gratulálunk minden résztvevőnek és köszönjük a felkészítő tanárok munkáját!