Magyarország

A betonjavítás folyamata
star_border

A betonjavítás folyamata

  • Épületmegerősítések
  • Fagy, só és korrózió elleni védelem
  • Betonszerkezetek javítása, helyreállítása

Erkély javítása Baumit BetoSystem termékekkel

Erkélyrészlet sérült betonfelülettel, korrodált betonacél-betétekkel és korlátrögzítésekkel.

A sérült részek eltávolítása csiszolással, vésővel vagy kalapáccsal. Ügyeljünk arra, hogy a megfelelő állapotú betonban ne tegyünk kárt! Nagyobb felületek esetén alkalmazzunk homokfúvást.

A sérült betont gondosan távolítsuk el és egészen addig folytassuk a munkát, amíg elérjük az ép részeket. Az acélbetétek és a beton közti tapadás megfelelőségét ellenőrizzük. A betonacélokat drótkefével tisztítsuk mindaddig, amíg fényleni nem kezdenek.

24 órával a Baumit BetoFill javítóhabarcs felhordása előtt az alapfelületet nagynyomású vízsugárral mossuk át, ezzel biztosíthatjuk a majdani megfelelő tapadást.

Az acélbetétekre a korrózióvédelmet biztosító Baumit BetoProtect betonacélvédőszert ecsettel hordjuk fel, 2 rétegben. A második réteg felvitele előtti várakozási idő 6 óra.

A Baumit BetoFill javítóhabarcs felhordása előtti napon még egyszer tisztítsuk le vízzel a felületet. Addig várjunk, ameddig a vízfilm már mindenhonnan eltűnt.

Az egész javításra váró felületet töltsük ki a Baumit BetoHaft tapadóhíddal. Ügyeljünk arra, hogy valamennyi furat és üreg gondosan kitöltésre kerüljön.

A Baumit BetoFill javítóhabarcs vastagsága egy munkamenetben nem lehet több 4 cm-nél. Ennél nagyobb vastagság esetén dolgozzunk a „friss a frissbe” elv szerint. Ha a Baumit BetoFill már megkötött, új réteg nem hordható fel rá. Ilyenkor ezt el kell távolítani és új réteget kell készíteni.

A végső felületképzést a Baumit BetoFinish rétege adja, egy rétegben, 3-5 mm vastagságban. A képen az erkélylemez alsó élén a Baumit sarokvédő profil rész kerül beépítésre, a felső Baumit BetoFinish betonglettel van besimítva.

Az elkészült felületet védeni kell a túlzottan gyors kiszáradástól (pl. fóliatakarással). Befejező rétegként az elkészült simítás Baumit homlokzatfestékekkel (pl. Baumit StarColor) festhető le.

Tekintse meg kapcsolódó videóinkat!