Magyarország

star_border

Tisztelt Partnerünk!


Ezúton tájékoztatjuk árlistánk változásairól, melyek 2022. október 21-től lépnek hatályba.

A Baumit Kft. 2022.08.19. napjától hatályos ÁSZF IV.3 pontja szerint, honlapunkon közzétételre került a 2022.10.21. napjától hatályos árváltozásról szóló bejelentésünk, melynek indoka a mindannyiunk számára egyre nagyobb terhet jelentő, és az eddigi árszintjeink további fenntartását a legutóbbi árközlés óta eltelt időszakban tett minden erőfeszítésünk ellenére sem lehetővé tevő felfokozott inflációs nyomás, a beszállítói árak, alapanyagok drasztikus és szinte napi folyamatosságú emelkedése, az előre megjósolhatatlan léptékű árfolyamváltozás, valamint a mindenkit egyaránt sújtó energiaárak emelkedése is.

Partnerként a Baumit Kft. folyamatosan arra törekszik, hogy ezeket a hatásokat, csak a legszükségesebb esetben (és mértékben) adja át. Folyamatosan keressük az árainkat befolyásoló, valamennyi árnövelő hatású összetevőnek a minőségében legalább egyenértékű alternatíváját, ugyanakkor az árváltozás kiszámítható, előzetes közlésével kapcsolatos kötelezettségünknek szintén eleget kívánunk tenni, a jelenlegi kiszámíthatatlan piaci körülmények között is.

Természetesen a kényszerű árváltozással párhuzamosan, a forgalmazói szerződésben megadott kedvezmények az áremelkedés életbe lépésétől már az új listaárakból kerülnek levonásra. 

Fenti indokok miatt, listaárainkban 2022. október 21. napjától a jelen gazdasági környezetben az egyes termékcsoportokra vonatkozóan, de differenciáltan 5% és 15,5% közötti mértékű áremelést kényszerülünk végrehajtani.

A jelenlegi árlista alapján a termékeinkre százalékosan meghatározott árváltozás bármely termék esetében kiszámítható módon meghatározza a 2022.10.21. napjától életbe lépő legmagasabb várható új árakat, de természetesen kollégáink még az árváltozás hatályba lépése előtt megküldik Önöknek a fenti számításokat tartalmazó tételes, új árlistát is.

Új listaáraink 2022.10.21-től lépnek hatályba. Jelenlegi listaáraink a 2022.10.20. napon 12 óráig feldolgozott és 2022.10.25-ig leszállított megrendelések esetén maradnak érvényben.
A 2022.10.26. naptól kiszállított termékek már az emelt árakon kerülnek számlázásra.

Ugyanez a szabály érvényes azon partnereinkre is, akik a termékek szállítását saját szervezésben oldják meg telephelyeinkről. A 2022.10.25-ig, az egyes partnerek által el nem szállított rendeléseket töröljük és amennyiben a termékekre továbbra is igényt tartanak, úgy új megrendelést kell küldjenek, amelyek már az emelt árakon kerülnek számlázásra.

Vállalatunk folyamatosan törekszik arra, hogy partnereit a lehető leggyorsabban szolgálja ki, így nagy hangsúlyt fektetünk a gyártás optimalizálásra, a megfelelő készletszintek felállítására, a piaci igények szem előtt tartásával együtt.

Számunkra minden partnerünk egyformán fontos, ezért annak érdekében, hogy minden vevőt a készleteink erejéig, egységesen tudjunk kiszolgálni, az alábbi termékek esetében, a mai nappal kezdődően, rendelési limitet is szükséges bevezetnünk:

FinoFill:
5 raklap

One:
20 raklap
FinoBello:
5 raklap

DuoContact:
30 raklap
FinishMax: 
20 raklap

ProfiContact:
30 raklap
FinishExpert: 
20 raklap

Flexo:
40 raklap
FinishSuperior: 
20 raklap

MM30:
70 raklap
Basic: 
20 raklap

MPI 25:
70 raklap


A kérdéses termékekből az áremelést megelőző időszakban a megadott limiten felül nem áll módunkban rendelést befogadni. A megrendelések kiszolgálásának rendje eltérhet az eddig megszokottól, az minden esetben visszaigazolás alapján történik.

A jelenleg hatályos ÁSZF rendelkezéseit az árlista változása nem érinti.

Üdvözlettel,
Palatin József
Kereskedelmi vezető